Bel ons (078-2032777)

E-mail ons

 | 

RCS SmartWifi

Vodafone – SmartWifi

Vodafone

Samen met Vodafone realiseerden we de eerste RCS campagne van Nederland. RCS is de innovatieve opvolger van sms waarmee een nieuw interactief kanaal gecreëerd wordt die luistert naar de wensen en behoeften van klanten.  

Lees verder ⟶

Bekijk video

Waarom RCS?

Het werven van nieuwe klanten onder bestaande Vodafone abonnees is een belangrijke doelstelling voor Ziggo. 

Met traditionele outbound campagnes via e-mail of sms kan de klant niet in een verhaal worden meegenomen en wordt er geen dialoog geïnitieerd. RCS biedt deze mogelijkheid wel. Klanten worden met vragende en onderzoekende chatberichten uitgenodigd om een dialoog aan te gaan. 

Op basis van de antwoorden van de klant wordt de campagne voortdurend aangepast aan de behoeften van de klant. Door deze gerichte manier van communiceren worden de kansen op conversie vergroot.

In plaats van een boodschap met een productaanbieding of dienst, hebben we deze vraagstelling aangepakt door het initiëren van een servicegesprek over de huidige kwaliteit van Wifi in huis  met de bestaande Vodafone abonnees. De RCS technologie maakte deze aanpak op een efficiënte en effectieve manier mogelijk.

Door de campagne als dialoog in te steken kan achterhaald worden of de klant tevreden is met de Wifi thuis en welke aanbieding voor deze klant het meest geschikt is.

Conversational Marketing 

De klanten worden in de dialoog geënthousiasmeerd met de nieuwe “Loop soepeltjes door je dag” propositie en tijdens de dialoog passend geïnformeerd over de aanbiedingen.

Het idee is om RCS met een chatbot vaker in te gaan zetten in proactieve outbound marketing campagnes. 

Deze eerste RCS campagne had daarom tevens als secundaire doelstelling het leren hoe dit nieuwe kanaal ervaren werd door klanten. Naar aanleiding van de positieve resultaten zijn er inmiddels al meerdere RCS campagnes voor Vodafone, Ziggo en hollandsnieuwe gelanceerd.

Interessant?

Wil je meer te weten over deze case?…Of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op ⟶

info@mobilewater.nl
078-2032777

Ceresstraat 13
4811 CA Breda

Ook zoveel te vertellen? 👋

Spannende ontwikkelingen! Nieuwe ideeën? Waar ben jij de laatste tijd mee bezig geweest? Wij zijn heel benieuwd.

Plan een meeting

Stuur e-mail

Chat met ons

nl_NLNederlands