Bel ons (078-2032777)

E-mail ons

Nieuws

 | 

5 tips conversie

5 tips voor meer conversie!

Bart de Wit

Inspelen op de klantbehoeften doe je al, maar het kan altijd beter! Met deze 5 tips maak je jouw campagne nóg effectiever!

1: Verlaag de instapdrempel

Hou het simpel! Meer dan 97% van bezoekers zijn nog aan het oriënteren, overweldig ze niet meteen met al het moois dat je ze kan aanbieden. Het begeleiden van potentiële klanten naar het gewenste resultaat moet voor de klant niet voelen alsof ze worden opgejaagd. Met simpele vragen kan je de klantbehoefte bepalen en vervolgens een gepersonaliseerde selectie weergeven.

2: Verwijder onnodige velden.

Elke extra stap is een nieuwe mogelijkheid om af te haken. Voor je eigen analytics is het fijn om veel informatie te verzamelen maar dit gaat vaak ten koste van de koopervaring. De conversie rate verlaagt met 66% zodra er meer dan 2 invoervelden zijn.^1 Tevens vraagt tegenwoordig iedereen om invoervelden en zo blink je niet uit voor je klanten. De customer experience is zo voor iedereen hetzelfde. Met creatieve technologische oplossingen maak je de interactie weer persoonlijk en kan je toch de juiste informatie ontvangen.

 

3: Bouw vertrouwen op met reviews

Maak van klanten ambassadeurs voor jouw merk. We zijn erg gevoelig voor recensies wanneer we online aan het winkelen zijn. Goede reviews kunnen twijfels ontnemen die potentiële klanten hebben. Met logo’s van bestaande merken laat je zien dat je merk te vertrouwen is.

4: Breng je USPs over

Jouw kwaliteiten moeten duidelijk overkomen. Staat er duidelijk wat ervoor zorgt dat jouw product of service onovertroffen is? Terwijl klanten aan het oriënteren zijn is dit de eerste mogelijkheid om jezelf af te zetten van de concurrentie.

5: Blink uit!

Zorg met creativiteit ervoor dat jouw Customer Experience ongeëvenaard is. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar met een beetje inspiratie en technologie kom je al heel ver. Neem als uitgangspunt de Customer Experience en analyseer de gehele funnel. Een gestroomlijnde koopervaring aanbieden kan al het verschil zijn als je concurrentie daar geen prioriteit aan geeft.

Een goede Customer Experience zorgt voor positieve reviews, en die zijn enorm waardevol. Hier kan je verder lezen over de kracht van reviews.

 

info@mobilewater.nl
078-2032777

Ceresstraat 13
4811 CA Breda

Ook zoveel te vertellen? 👋

Spannende ontwikkelingen! Nieuwe ideeën? Waar ben jij de laatste tijd mee bezig geweest? Wij zijn heel benieuwd.

Plan een meeting

Stuur e-mail

Chat met ons

nl_NLNederlands